ADRESA: 077055 Romania, Ciorogarla, jud Ilfov, Sos. Bucuresti, nr. 57

Seria QR de la UNTHA: pentru tocarea impecabilă a materialelor

UNTHA și-a extins gama de produse prin lansarea unei noi generaţii de tocătoare versatile, de înaltă performanţă, cu un singur ax: seria QR care garantează operaţiuni de tocare a materialelor reciclabile fără probleme. După doi ani de dezvoltare și cercetare alături de din industrie și comerţ, gama QR a fost lansată în premieră la IFAT 2016, fiind folosită în prezent de compania austriacă CANDI Plastic Recycling.
Cu noua serie QR, operatorii nu se mai confruntă cu timpii de lucru morţi, iar echipamentul face ceea ce știe mai bine: toacă materialele fără greșeală. Pe lângă unitatea de tăiat robustă, structura indestructibilă și fiabilă, și tehnologia ce nu necesită mentenanţă, aceste tocătoare sunt dotate cu un sistem de acţionare cu cuplaj de siguranţă. În comparaţie cu unităţile standard, seria QR nu necesită un ax scurt întrucât vitezele sunt integrate în rotor. Rezultatul: o reducere semnificativă a timpilor de reparaţii.

O altă caracteristică tehnică extraordinară a noilor tocătoare produse de UNTHA este trapa multifuncţională care permite accesul rapid și sigur la camera de tocare pentru golirea eficientă a buncărului de alimentare și îndepărtarea obiectelor străine. Mai mult decât atât, ejectorul poate fi curăţat într-o poziţie comodă și sigură. Întreaga funcţionare a tocătoarelor este controlată pe un display intuitiv de înaltă rezoluţie, funcţii de control inteligente, intervale de mentenanţă îndelungate și acces sigur și rapid la toate componentele. Toţi acești factori combinaţi fac ca operarea, dar și întreţinerea acestor unităţi să se realizeze mai ușor ca niciodată.

La lucru, în cadrul CANDI Plastic

Prima utilizare a seriei de tocătoare QR de la UNTHA a avut loc în luna iulie a acestui an, atunci când CANDI Plastic Reclycling a început să utilizeze modelul QR1700 pentru tocarea plasticului. Cu sediul în sudul Austriei, compania specializată în colectarea și tratamentul deșeurilor nepericuloase a fost convinsă pe deplin de performanţele tocătorului cu un singur ax , care a impresionat prin versatilitate, consumul scăzut de energie și trapa de acces multifuncţională. CANDI Plastic Recycling a început activitatea în industria de colectare și tratament al deșeurilor nepericuloase în 2001, concentrându-se pe procesarea plasticului și transformarea acestuia în granule reutilizabile. Compania procesează aproximativ 3.500 de tone de plastic pe an, iar așteptările privind noul sistem de tocare sunt mari: “Clientul căuta în mod special o unitate care să fie ușor de curăţat și care să facă faţă unei game mari de materiale diferite”, afirmă Arno Urbanek, Project Leader în cadrul UNTHA. Pentru a se asigura că toate cerinţele vor fi îndeplinite, UNTHA a furnizat CANDI Plastic un prototip al seriei QR. Acest lucru a însemnat că clienţii au putut lua parte la procesul de dezvoltare și că toate constatările au putut fi transpuse în fabricarea și dotarea produsului final.

Un all-rounder veritabil

Modelul QR1700 combină toate beneficiile de care aveau nevoie cei de la CANDI Plastic. Tocătorul face faţă cu brio tuturor tipurilor de plastic, indiferent de formă sau proprietăţi, și este ușor de curăţat datorită unui sistem de sortare care poate fi coborât hidraulic și a accesului ușor în incinta de lucru. Un cuplaj de siguranţă protejează unitatea de tocare de avarierea cauzată de obiectele străine. De asemenea, tocătorul poate atinge un nivel de productivitate mai mare decât modelele anterioare, datorită diametrului mare al rotorului și a suprafeţei mărie a sistemului de sortare. Cu o capacitate de 75 kW și un sistem de tocare universal, unitatea combină productivitatea cu consumul redus de combustibil. Această reducere semnificativă a costurilor de energie este un alt avantaj care a făcut CANDI Plastic să opteze pentru modelul QR1700.

O serie de succes

Aprecierea de către clienţi a noilor modele de tocătoare s-a reflectat în numărul comenzilor primite de UNTHA. Pe lângă CANDI Plastic, alţi doi clienţi au optat pentru tehnologia QR în doar câteva săptămâni de la lansarea pe piaţă.

Descarca revista

Share

Leave comment

Aboneaza-te la newsletter!

Înscrieți-vă pentru a primi cele mai noi stiri si oferte!