ADRESA: 077055 Romania, Ciorogarla, jud Ilfov, Sos. Bucuresti, nr. 57

Tocătoare mobile Komptech, o marcă de referinţă

Komptech este unul din liderii internaţionali în domeniul producţiei utilajelor și echipamentelor pentru tratamentul mecanic și mecano-biologic al deșeurilor solide dar și pentru tratamentul biomasei ca sursă de energie regenerabilă.

Gama sa de produse include peste 30 de tipuri diferite demașini, acoperind toate etapele cheie de proces în manipularea modernă a deșeurilor: tocare, separare și tratare biologică. Compania are ca obiectiv de bază dezvoltarea unor tehnologii moderne, unice, care săgenereze soluţii ce pot asigura beneficiul maxim utilizatorilor acestor mașini. Utilajele și tehnologiile dezvoltate acoperă următoarele activităţii: obţinerea composturilor,fermentaţie, tratamentul biomasei, tratarea deșeurilor,tratarea deșeurilor rezultatedin prelucrarea combustibililor,a deșeurilor de lemn, dar și utilaje speciale pentru mărunţire și separare. Prin gamade tocătoare Axtor, companiaKomptech aduce pepiaţă una dintre cele mai flexibile mașini destinate tocării lemnului și a resturilor vegetale. Utilajul poate lucra îndouă moduri: pentru lemn si pentru prelucrarea resturilor vegetale. În modul de tocare rapid, în care cuţitele de tăiere sunt mobile, sunt obţinute materiale pentru compost. În modul de lucru cu tocător de viteză redusă și două valţuri fixe de tăiat, utilajul produce combustibil din biomasă– chipsuri, pentru instalaţiile de încălzire ale atelierelor.

O biomasă cu o structură mai grosieră poate fi obţinută din reziduuri forestiere prin prelucrarea lor cu ajutorul unui tocător cu utilizate mai generală, precum cele din gama Axtor. Simpla înlocuire a echipamentului static de mărunţire tip ciocan cu o lamă reversibilă poate transforma utilajul Axtor într-o mașină puternică de tocat bușteni.

– Pentru a obţine o calitate superioară a materialului tocat, este recomandată utilizarea separatoarelor Komptech, cu sistem de sortare stea, cu cilindru rotativ sau tip windsifter. Astfel, părţile fine trec mai departe spre compost, elementele non-conforme fiind separate cu ajutorul unor tehnologii alternative.

– Separatorul de piatră mobilă Stonefex elimină în mod fiabil şi eficient pietre şi obiecte inerte din biomasă. Un sistem patentat format din suflante și sisteme de aspiraţie generează un flux de aer în camera de expansiune pentru a elimina pietrișul şi obiectele grele din lemn.

Axtor 6010

Unul din cele mai noi modele lansate pe piaţă, Axtor 6010 atrage atenţia prin dimensiunile sale compacte, asigurând în același timp o productivitate mare datorită unui motor puternic de 590 CP, din acest punct de vedere încadrându-se în gama de utilaje medii spre mari. Motorul CAT asigură un grad de poluare minim, fiind ușor de întreţinut datorită faptului că este montat aproape de sol, puterea lui asigurând o capacitate mare de prelucrare a materialului lemnos sau vegetal, din acest motiv gura de alimentare având o deschidere impresionantă de 850 mm. Capacitate mare de alimentare – gura de alimentare este în perfectă concordanţă cu performanţele utilajului, asigurând o operare ușoară a acestuia. Astfel, nu există o limită a lungimii buștenilor cu care este alimentată, iar înălţimea de încărcare este de doar 2.700 mm, făcând din Axtor 6010 unul din cele mai ușor utilaje de operat din clasa sa. Activitate continuă – o bandă transportoare extrem de rezistentă asigură deplasarea materialului spre zona de prelucrare, aceasta fiind echipată cu doi tamburi de mărunţire: superior și inferior. Pentru a nu exista blocaje în timpul alimentării, atât banda transportoare, cât și buncărul au aceeași lăţime, asigurând un flux de lucru continuu. Axtor 6010 este montat pe un trailer cu trei axe ce asigură o mobilitate deosebită întregului utilaj.

Biomasă din deșeuri verzi

Reziduurile forestiere sunt formate din bucăţi de copac și ramuri care se acumulează în zonele de pădure în care are loc recoltarea lemnului, dar și din rădăcinile rămase în timpul curăţării solului. În funcţie de material, logistică și cerinţele clientului, aceste reziduuri pot fi prelucrate cu ajutorul unor utilaje de tocare de diferite dimensiuni și capacităţi, acestea putând lucra de multe ori în combinaţie cu mașini de sortare. Producţia de așchii de lemn: trunchiurile ce nu pot fi utilizate ca și material reciclabil pot fi prelucrate cu ajutorul tocătorului Chippo 510 C, un concasor atașabil la tractor sau direct pe șasiul unui camion. De asemenea, și tocătoarele din gama de înalt randament Axtor pot fi utilizate, atunci când echipamentele de tăiere sunt fixe. Tocătorul Crambo este una dintre cele mai bune alegeri pentru acest tip de utilizare. Cele două tobe cu viteză mică de rulare reduc emisia în aer de particule fine, zgomot şi praf și beneficiază de o rezistenţă sporită. Dimensiunea particulelor este configurabilă prin simpla înlocuire a ciururilor de sortare. Are o viteză redusă și este recomandat în special pentru site-urile unde există și alte reziduuri ce nu pot fi utilizate, precum pietrișul. În funcţie de tipul de ciur utilizat, materialul final rezultat poate fi utilizat pentru obţinere directă a biomasei sau premărunţit, pentru a fi tratat ulterior.

Vezi articolul 

Share

Leave comment

Aboneaza-te la newsletter!

Înscrieți-vă pentru a primi cele mai noi stiri si oferte!