ADRESA: 077055 Romania, Ciorogarla, jud Ilfov, Sos. Bucuresti, nr. 57

UNTHA, 40 de ani de experienţă în tehnologii de tocare

     UNTHA este compania cunoscută pentru dezvoltarea tehnologiilor de tocare și producerea sistemelor de mărunţire la comanda fiecărui client, acestea fiind extrem de durabile, pentru o gamă largă de aplicaţii, de la reciclarea materialelor până la recuperarea deșeurilor și reciclarea acestora în substituenţi pentru combustibili. Cu sediul central în Kuchl, lângă Salzburg, compania fondată în 1970 își desfășoară activitatea cu ajutorul unui număr de 150 de angajaţi, fiind cunoscută la nivel global prin reţeaua sa vastă de reprezentanţe din peste 40 de ţări, de pe toate continentele.

     Cei peste 40 de ani de expertiză în tehnologia de tocare îi permite UNTHA să implementeze chiar și cele mai neobișnuite cereri venite din partea clienţilor săi. Bazându- se pe multiplele testări realizate în centrele specializate și pe tehnologiile care au fost încercate de mii de ori, compania găsește de fiecare dată configuraţia optimă pentru a crea echipamentul de tocat perfect.

     Pentru a asigura un nivel unitar de calitate, de la o singură sursă, “Made in Austria”, toate tocătoarele sunt dezvoltate, produse și asamblate la locaţia din Kuchl. Aici, calitatea și mai ales durabilitatea mașinilor de tocat este asigurată de cele mai înalte standarde tehnice de producţie, de centrele de procesare CNC și de numeroasele controale ale calităţii, realizate la foc continuu.

     RS30, alternativa la sistemele de tocare tradiţionale
     
Concepută special pentru utilizarea într-o gamă largă de aplicaţii, seria de tocătoare heavy duty cu 4 axe UNTHA RS30 a trecut cu brio proba timpului, fiind îndelung testată de-a lungul deceniilor, dovedindu-și astfel eficienţa pe deplin. Aceste tocătoate pot fi utilizate cu încredere fie ca soluţie de sine stătătoare, fie integrate în sisteme complexe, unde devin imediat favorite datorită desginului compact.
     Înalta durabilitate a acestor echipamente din gama mică este dată de structura robustă din fontă și de unitatea de tăiere extrem de solidă. Aceste mașini de tocat funcţionează la viteză redusă, nu sunt deloc sensibile la obiectele străine și pot fi întreţinute foarte ușor. Mai mult decât atât, datorită mecanismului pull-in, acestea nu necesită un sistem hidraulic ejector, ceea ce reduce și mai mult nevoia de operaţiuni de mentenanţă. De asemenea, viteza mică a axelor de tocare asigură niveluri de zgomot și de emisii de particule scăzute, în timpul operaţiunilor.
     Productivitatea tocătoarele UNTHA RS30 este asigurată de cuplul mărit, în combinaţie cu o suprafaţă de sortare mare, ceea ce le face de preferat pentru activităţile ce presupun prelucrarea unor materiale diferite. În cazul în care corpuri străine procesului tehnologic sunt atrase în interiorul mașinii, tocătorul se închide în mod automat, prevenind astfel avarierea unităţii de tocare. Totodată, pentru a preveni supraîncărcarea motorului, tocătorul este echipat cu funcţia automată de rotire inversă. Un sistem de izolare care nu necesită lucrări de întreţinere periodice previne pătrunderea prafului și a impurităţilor în zona rulmenţilor și a angrenajelor.
     Un sistem central asigură lubrifierea automată tuturor rulmenţilor, contribuind astfel la mărirea ciclului de viaţă a tocătorului.
     Opţional, tocătoarele UNTHA din seria RS30 pot fi echipate cu o tehnologie de separare și benzi transportoare, bare de încărcare personalizate, substructuri și un control extins al operaţiunilor de lucru.

     Gama de aplicaţii pentru Seria RS30: deșeuri provenite din dosare, tablouri de bord, captușelile interioarelor de mașini, bancnote, pelicule din plastic, deșeuri de cauciuc, cutii și tuburi din carton, bidoane și containere din plastic, piele, bucăţi de metal, hârtie, deșeuri de producţie, plăci de spumă, textile, materiale de ambalare, deșeuri metalice, bobine de transformator.

     RS100, tocătoare industriale pentru cele mai dificile operaţiuni
     Mașinile de tocat cu patru axe UNTHA RS100 din gama medie, testate sub cele mai dificile condiţii de lucru sunt caracterizate de o eficienţă sporită, abilitatea de a lucra chiar și cu cele mai dificile materiale de tocat, precum și gama largă de aplicaţii pe care o acoperă. Designul robust și rezistent, precum unitatea de tocare puternică sunt proiectate pentru a face faţă cu brio operaţiunilor continue de lucru în ture.
     Aceste echipamente pur și simplu „strălucesc” în timpul aplicaţiilor dificile. Datorită designului modular și al configuraţiilor unităţii de tocare, tocătoarele RS100 pot fi utilizate pentru o gamă largă de aplicaţii. În plus, viteza, cuplul, izolarea componentelor faţă de mediul extern de lucru, mărimea deschiderii unităţii de tocare și suprafaţa de sortare, ambele putând fi ajustate în conformitate cu cerinţele utilizatorilor, le oferă o flexibilitate și fiabilitate unică pe piaţă.
     Comparativ cu sistemele de mare viteză, aceste tocătoare sunt foarte rezistente la obiectele străine. Dacă un disc de tăiere detectează un corp străin, tocătorul se oprește imediat, pentru a preveni avarierea unităţii de tocare. Totodată, sistemul de acţionare permite inversarea sensului de mișcare, atât de necesară atunci când apar probleme cu tocarea anumitor tipuri de materiale. Un sistem standard integrat permite schimbarea rapidă a separatorului.
     Tocătoarele UNTHA RS100 pot fi echipate cu tehnologii de separare și benzi transportoare, bare de încărcare personalizate, substructuri și extinderi de control.
     Gama de aplicaţii pentru RS 100: profile de aluminiu, baterii, deșeuri organice, deșeuri electronice, sobe electrice, plăci de eternit, saltele cu arcuri, mașini de spălat vase, plăci de gips, deșeuri verzi, deșeuri de cauciuc, metale, frigidere, deșeuri medicale, coșuri de gunoi, filtre de ulei, cauciucuri, deșeuri radioactive, bare de protecţie auto, etc.

     S120, un pretocător solid, pentru aplicaţii dificile
     Modelul UNTHA S120 este unul dintre cele mai inovatoare pretocătoare din clasa sa. Un sistem sofisticat de distibuţie a puterii de tocare se asigură că dintele de tăiere primește cu până la 70% mai multă putere pentru materialele foarte dure, cum sunt, de exemplu, bucăţile de metal foarte groase. Datorită performanţei sale mărite, a accesibilităţii și a cerinţelor minime de mentenanţă, acest echipament garantează reciclarea economică și eficientă a materialelor.
     S120 este de fapt un tocător cu tambur rotativ, adesea utilizat ca pretocător, în aplicaţiile dificile. În afara faptului că este dotat cu un sistem de tăiere sofisticat și foarte rezistent, tocătorul convinge și prin livrarea unui nivel mare de performanţă în utilizare. Prin conectarea a patru motoare, sistemul poate ajunge la un cuplu de maxim 2 x 35.000 Nm. Atunci când este nevoie, acest cuplu este distribuit la dintele de tăiere respectiv, în momentele de vârf.
     Tamburul rotativ este caracterizat și de o mare disponibilitate. Echipamentul necesită operaţiuni minime de mentenenaţă, datorită protecţiei sistemului de tăiere integrat și posibilităţii de montare la comandă a unui sistem de ventilare suplimentară. Pentru a asigura o fracţie finală omogenă, separabilă și mai mică, echipamentul este recomandat a lucra cu un tocător UNTHA CU 4 axe. Combinaţia dintre cele două mașini asigură o stabilitate ridicată și garantează realizarea de operaţiuni eficiente.

     Gama de aplicaţii pentru S120: carcase metalice, profile de aluminiu, butoaie metalice, deșeuri electronice, echipamente electrice, electrocasnice, cauciucuri, deșeuri de hârtie.

Descarca revista

Share

Leave comment

Aboneaza-te la newsletter!

Înscrieți-vă pentru a primi cele mai noi stiri si oferte!